referenciák

2024


mozarts-timeline.eu https://mozarts-timeline.eu

Várhatóan 2024-ben indul Wolfgang Amadeus Mozart műveit időrendben bemutató (főleg a keletkezési körülményeket felvázoló) angol nyelvű oldal. Természetesen reszponzív lesz, modern CSS technikákkal. A weboldal YouTube API-t és AJAX technikát is használ majd.

2023


footswitch-music.eu https://footswitch-music.eu

Szólóhangszeres játékot akkordmenetekkel kisérő weboldal. A dalok rögzíthetőek, és egyéni akkordok is létrehozhatók. Az oldal húros vagy billentyűs kiséretet biztosít a zenész vagy éneke számára, így dalszerzéshez és gyakorláshoz kiváló. Használatához összhangzattani ismeretek is szükségesek valamelyest.

Az oldal neve (footswitch = lábkapcsoló) arra utal, hogy lábpedállal is indítható lesz a dalok lejátszása illetve a navigálás. A lábkapcsoló egérként funkcionál, így szabaddá válik mindkét kéz a zenéléshez.

Az oldal fejlesztése elindult, a képen egy előzetes design látható. A weboldal AJAX technológiát is használ, erőteljes CSS-sel párosulva. Mobiltelefonon is jól használható lesz.


toptipp.hu https://toptipp.hu

A régi múlttal rendelkező 2003-ban indult Fehér Elephánt Kulturális Ajánló Portál felújítása, változatlan tartalommal, részleges reszponzivitással. A nagymennyiségű szöveges részek miatt csak egy minimálisan elfogadható szintre volt lehetséges feljavítani az oldalt. Az oldal AJAX technikát is használ helyenként.

Bejegyzett domain név (2023): https://maganenektanar.hu - weboldal magánének tanárok számára.

2022


digi-tabla.hu https://digi-tabla.hu

A digi-tabla.hu oldal a 2019-ben elkészült digitabla.hu tartalék weboldala üzemzavar esetére. A két oldal tartalma és működése teljesen azonos.
Lásd még ITT!

2019


digitabla.hu https://digitabla.hu

A 2019-ben készült oldal reszponzív.

A digitabla.hu magyar nyelvű, adatbázis alapú felhasználók valós idejű kommunikációját biztosító weboldal, mely bármely böngészőben fut. A felhasználók egy közös rajzfelületet használva egymással kommunikálhatnak.

A digitáblán írni, rajzolni, szöveget vagy képet lehet elhelyezni (AKTÍV kommunikáció). A felületre - táblára - íráshoz mindenképpen szükséges egy érintőképernyős beviteli eszköz (tablet vagy telefon). Az íráshoz legmegfelelőbb egy érintőceruza, egér vagy akár a saját ujjbegyünk.

Bármely felhasználó a saját eszközén egy böngésző felületén, valós időben követheti a másik felhasználó által a táblára jegyzett tartalmat (PASSZÍV kommunikáció). Elegendően gyors internet kapcsolat esetén az AKTÍV felhasználó kézírása kb 3-5 másodperc múlva jelenik meg a másik, távoli felhasználók eszközein. Egy adott táblát egyidejűleg legfeljebb 4 felhasználó (ingyenes esetben 2) érhet el.

A weboldal AJAX technikát használ, a tartalom mentése folyamatos és automatikus. Hangátvitel nem lehetséges.

2017


uzenek.hu https://uzenek.hu

A 2009-ben bejegyzett uzenek.hu oldal teljes fukcionalitása 2017 óta érhető el. Az oldal reszponzív.

A weboldalon hangüzenetet lehet rögzíteni és küldeni e-mailben, chat csatornát lehet nyitni, továbbá Youtube videók között lehet keresni, valamint lejátszási listákat létrehozni. A weboldal YouTube API-t és AJAX technológiát használ.

2013


pippa.hu https://pippa.hu

A weboldal reszponzív.

Alexander Pippa klarinétjátékos honlapja érdekes CSS technikával készült.

2012


tartoszerkezeti.hu https://tartoszerkezeti.hu

A 2012-ben elindult weboldal átalakítása jelenleg folyamatban, az új oldal természetesen teljesen reszponzív lesz.

Egy tervezőmérnök weboldala. A képen az új 2023-as webdesign előzetese látható. A weboldal jelenleg korábbi verziójában üzemel.

Bejegyzett társoldal (jelenleg nem üzemel): https://tartoszerkezetitervezes.hu

2011


albe.hu https://albe.hu

A 2011-ben készült oldal reszponzív.

Az albe.hu magyar nyelvű, adatbázis alapú albérlet- és szálláskereső hirdetési portál. A megadott helyszínek Google térképen láthatók, a keresőmotor a Google MAPS API-t használja. A weboldal jelenleg nem üzemel.

2010


Bejegyzett domain név (2010): https://ibid.hu - árverési adok-veszek jellegű portál, a weboldal fejlesztése félbemaradt.

2009


magantanar-kereso.hu https://magantanar-kereso.hu

A 2009-ban készült oldal nem volt reszponzív, később viszont már igen.

A magantanar-kereso.hu magyar nyelvű, adatbázis alapú weboldal, mely kifejezetten magántanárok vagy oktató cégek részére nyújt megjelenési (hirdetési) felületet. A regisztrált tanárok között különféle szempontok szerint lehetséges a keresés. Fontos szempont, hogy a kereséshez regisztráció NE legyen szükséges és így a keresés azonnal megkezdhető legyen. Továbbá a keresési eredmény gyorsan jelenjen meg, áttekinthető formában. Az oldal sikert aratott, több mint 14 éve működik, több mint 1400 regisztrált felhasználóval. A regisztrált tanárok elérhetőségeiken kívül képeket, videó linkeket, hangfájlt tölthetnek fel az adatlapjukon. A megadott oktatási helyszínek Google térképen láthatók, a weboldal a Google MAPS API-t használja.

A tanárt keresők üzenetet is küldhetnek a tanároknak vagy más módon veszik fel a kapcsolatot velük. Az oldal komoly adminfelülettel is rendelkezik, ahol minden adminisztrációs művelet könnyen elvégezhető. Külön független körlevél küldő rendszer is üzemel a rendszerben. A weboldal AJAX technikát is használ.

A weboldal fejlesztése folyamatosan zajlik, sokszor a felhasználók ötleteit, kéréseit is figyelembe véve.


tartoszerkezeti.hu CAD to WEB online szolgáltatás

A CAD to WEB egy webfelületen elérhető szolgáltatás, melynek segítségével a tervezőmérnökök a CAD szoftverrel készülő terveiket egyeztetés céljából a weben elhelyezhetik.

A partnerek a kész, vagy munkaközi, bírálati terveket böngészhetik, megjegyzéseket fűzhetnek hozzájuk, a tervhez fűzött grafikus információkat azonnal elmenthetik a szerverre. Minden partner ugyanazon a webfelületen tekintheti meg a különböző szakági tervezők, tervbírálók észrevételeit, módosításait a világ bármely pontján.

Szükségtelenné válik a papírra nyomtatás, fénymásolás, scannelés, nem szükséges a terveket többé faxon, e-mailen küldözgetni, így sok időt és pénzt takaríthat meg.

Terveit biztonságban tudhatja, alapértelmezésben a webfelületről a tervek nem nyomtathatók, a terv nem érhető el egyetlen fájlként, így az illetéktelen felhasználás fizikailag sem lehetséges.

A megjegyzésekkel együtt a webfelületen látható végeredmény egy kinyomtatott munkaközi egyeztető példánnyal azonos megjelenésű, szabadkézi javított rajzhoz hasonlít.

A CAD to WEB szolgáltatás teljes funkcionalitása Microsoft Internet Explorer böngésző alatt volt elérhető. A szolgáltatás a Microsoft VML technológiáját használta, mely kizárólag Microsoft Internet Explorer böngészővel volt működőképes. Mozilla/Firefox/Netscape/Opera böngészők használata esetén a tervek csak böngészhetők voltak, megjegyzések nem voltak hozzáfűzhetők hozzá. A szolgáltatás eléréséhez engedélyezni kellett a Javascript használatát.

UPDATE (2023) - Jelenleg a BIM (Building Information Modell) technológia terjed a műszaki tervezés területén, kizárólag a tervezők közötti kommunikáció céljából. Magyarországon még csak most kezdődik ez a folyamat. A BIM képes szoftverek komoly szaktudást, pénzbefektetést és naprakész tudást igényelnek (hardver + szoftver + felhős tárhely stb.).


Bejegyzett domain név (2009): https://mesterember-kereso.hu

2008


expenses.hu https://expenses.hu

A 2008-ban készült weboldal NEM reszponzív!

Angol és magyar nyelvű, online szolgáltatást nyújtó weboldal egy német tulajdonú szentendrei részvénytársaság kirúgott dolgozójának ötletén alapul. A részvénytársaság anno perrel is megfenyegette a volt alkalmazottat a szellemi tulajdonért folyó harcban.
 • Közvetlen költségek számítása normák alapján
 • Árérzékenység vizsgálat
 • Anyagmennyiség listázás
 • 6 féle megjelenési felület (skin)
 • Táblázatos eredmények
 • Nagy számítási sebesség
 • Egyszerű felhasználói felület


maths.hu https://maths.hu

A 2008-ban készült weboldal NEM reszponzív!

A maths.hu weboldal 2008-ban azzal a céllal jött létre, hogy a felsőoktatásba bekerült diákokat segítse a matematika tananyag elsajátításában gyakorlati példákon keresztül, lépésről lépésre vezetve, közérthetően, csekély anyagi ráfordítással. A weboldal nagyjából 2011-ig nagy népszerűségnek örvendett 1800 regisztrált felhasználóval, de a későbbiekben profibb, konkurrens weboldalak arattak sikert. Az oldal jelenleg is működik.

A weboldal szolgáltatásai:
 • Ingyenes és fizetős tartalom, feladatok
 • Adatbázis alapú, stabil rendszer
 • Könnyű bővíthetőség, tartalomfeltöltés
 • Saját admin felület, hírlevélküldés
 • Fizetés emeltdíjas SMS-sel (megszűnt)


Bejegyzett domain név (2008): https://autos-utitars.hu

A weboldal soha nem készült el, mivel szinte vele egyidőben indult a hasonló szolgáltatást nyújtó és hamar népszerűvé vált Oszkár TeleKocsi online útitárskereső oldal.

2007


dketto.com https://dketto.com

A 2007-ban készült weboldal NEM reszponzív!

Magyar nyelvű weboldal, a neves DÉKETTŐ Statikus Iroda honlapja, mely anno Adobe FLASH technológiával készült. Az irodában folyt többek között a budapesti West End City Center, a Művészetek Palotájának tervezése. A honlapon statikus jellegű aloldalak, képgaléria és saját tartalomkarbantartó admin felület található. A FLASH-t biztonsági problémái miatt a későbbi években a modern böngészők letiltották, így emiatt az oldalt később át kellett alakítani.

2005


klaszloszilvia.hu https://klaszloszilvia.huGyermekeknek szóló, verses, mesés kulturális oldal, K. László Szilvia meseíró honlapja. Először 2005-ben a freewebs.com ingyenes oldalon jelent meg, majd 2008-tól már önálló domain név alatt látható.


Egyszerű honlapok magánszemélyek részére
© Aladin Web 2006-2024 Minden jog fenntartva! - All rights reserved. THE SECRET GARDEN