The Secret Garden
ALADINWEB WEBFEJLESZTÉS
Referenciák | Webfejlesztés | Statika | CAD to WEB | Kapcsolat

PDF - Könnyed, egyszerű és tervhű

A PDF formátumot az Adobe cég fejlesztette ki, és számtalan előnnyel rendelkezik. A formátum rohamosan fejlődik, közkedvelt, és népszerű. A fejlesztéseknek köszönhetően ma már nagy méretű tervek is könnyedén előállíthatók ebben a formátumban. A PDF fáljok megnyitása az ingyenes Adobe Reader szoftverrel lehetséges. Egy PDF formátumú tervrajz nyomtatása bármely plotteren lehetséges, helyes beállítások esetén.

Műszaki tervrajzok előállítása PDF formátumban

Első lépésként - amennyiben ilyen még nincs a számítógépre telepítve - installálni kell egy virtuális nyomtatót, mely a tervrajzokat PDF formátumban állítja elő. A CAD to WEB rendszer használatához javasoljuk erre a célra a nyílt forráskódú és ingyenes PDF Creator szoftvert. Telepítés után az Ön operációs rendszere és CAD szoftvere egy új nyomtatót ismer fel PDF Creator néven. Ezekután nincs más teendője, mint a terv nyomtatásakor ezt a nyomtatót kiválasztani. A virtuális nyomtatási folyamat eredménye egy PDF formátumú tervfájl lesz.

A végeredmény szempontjából nem mindegy, hogy ezt a virtuális nyomtatót hogyan használja. Az építész tervek kivételével szinte valamennyi szakág tervei fekete-fehérek. Ezért még építész tervek esetén is javasoljuk, hogy a nyomtató meghajtó beállításainál válassza a fekete-fehér módot a színes helyett. Így garantáltan egy kellemes megjelenésű tervet kap eredményül.

Javasoljuk a legalább 600 dpi felbontást. A tervrajz méretének megfelelően kell beállítani a nyomtatandó terv méreteit. A tervrajzok gyakran nem szabványos méretűek, ezért célszerű egyedi tervméret beálítása, válasszuk a Postscript Custom Page Size opciót.


PDF formátumú műszaki tervrajz nyomtatása papírra

A PDF formátumban elkészült terveket könnyedén ki tudja nyomtatni plottere segítségével. Ügyelni kell azonban arra, hogy a nyomtatandó rajzterület legalább egyezzen meg a terv méretével, esetleg lehet annál nagyobb is. Ezt a Tulajdonságok (Properties) gombra kattintva a Postscript Custom Page Size opció alatt lehet beállítani, az alábbi példában ez a méret 71,65x34,25 inch. Helyes beállítás esetén a Zoom:100% felirat olvasható a jobb alsó sarok tájékán. Célszerű kipipálni az Auto-Rotate and Center opciót is.

Hasznos linkek:

© Aladin Web 2006-2023 Minden jog fenntartva! - All rights reserved.