bemutatkozás

kik vagyunk?

webdesign 2005 óta foglalkozunk honlapkészítéssel, webfejlesztéssel, weboldalakat építünk. Szeretjük csinálni, mivel ez nemcsak munka, hanem szórakozás, főleg a végeredményt látva. Nincsen lehetetlen, kivitelezhetetlen elképzelés. Az internet, webfejlesztés területén főleg EGYEDI megoldásokkal és teljes körű szolgáltatással állunk rendelkezésükre. Törekszünk a kód egyszerűségére és az áttekinthetőségre. Az igényes megjelenés ma már alapkövetelmény.

milyen a jó weboldal?

webdesign

    A fontosság sorrendjében:
  • áttekinthető
  • hibamentesen működő
  • reszponzív (!!!)
  • látványos és modern
  • gyorsan betöltődő

milyen egy reszponzív weboldal?

webdesign Az első reszponzív weboldalak kb 2011-ben jelentek meg. A reszponzív tervezésű weboldal optimális megjelenést biztosít a legkülönfélébb eszközökön (asztali számítógépen, tableten, mobiltelefonon), könnyen olvasható és egyszerű navigáció jellemzi. A megjelenés igazodik (reszponzál, azaz válaszol) a megjelenítő eszköz kijelzőjéhez, annak szélessége és magassága függvényében. A weboldal kódja flexibilis: a képek, a betűméret, a szövegblokkok mérete rugalmasan változik, tartalmak megjelennek (vagy éppen eltűnnek). Minden az oldal bárminemű újratöltése nélkül, az eszközre letöltött weboldal kódnak (CSS fájl + elemosztályok) megfelelően zajlik. A reszponzív weboldal lelke és motorja ez, a CSS3 szabványnak megfelelő és nagyon aprólékos munkával elkészített stíluslap (CSS fájl).

mobiltelefon vagy számítógép?

webdesign Egyértelműen a mobiltelefonra tervezés az elsődleges, de ez még önmagában nem elegendő, hiszen a weboldalak teljes és kényelmes böngészéséhez a számítógép vagy tablet az előnyösebb. Nehézséget okoz még a különböző operációs rendszerek használata. Manapság elvárás, hogy Windows, Android vagy Apple termékeken is jól működjön az oldal. Szerencsére a CSS fájl le tudja kezelni az ebből adódó eltéréseket, így helyes kódolás esetén valóban minden eszközön jól jelenik meg a tartalom.

https és ssl

webdesign A HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Security) a HTTP protokoll biztonságos verziója, ma már egy weboldalnál alapkövetelmény. A HTTPS protokoll lehetővé teszi a weboldal felhasználói számára, hogy az érzékeny adatokat biztonságosan továbbítsák az interneten. A HTTPS gyorsan vált a webhelyek szabványos protokolljává, függetlenül attól, hogy azok érzékeny adatokat cserélnek-e a felhasználókkal. Bekapcsolásához szükséges a weboldalnak egy SSL tanusítványt beszereznie, mely ma már többnyire ingyenes és automatikusan frissül. A webhely tulajdonosa generál egy titkosításra alkalmas kulcspárt (1 nyilvános és 1 magán kulcsot) például a nyílt forráskódú openSSL szoftverrel. SSL tanusítvány hiányában a böngésző nem biztonságosnak itéli a weboldalát (akkor is ha azzal semmi gond) és ez a felhasználókat megijesztheti.

drága vagy olcsó weboldal?

webdesign Viszonylag rövid idő alatt lehet készíteni hagyományos, egyszerű weboldalakat (minimális reszponzivitással), de egy komoly, igényes, teljesen reszponzív oldal kódolása 3-4-szer több energia és IDŐ. Nem is beszélve arról, hogy sok részletet, egyéni kívánságot is egyeztetni kell. Azonban a fáradozás és befektetett pénz megtérül, mert a reszponzív oldalak időtállóak.

tudástár, felkészültségünk

webdesign A tudásalapú társadalom szép példája az informatika. Dobálózhatunk a diplomákkal, de a fejlődés és a tanulás folyamatos. Minden újdonságot követünk és tanulmányozzuk az új lehetőségeket, trendeket. Az összes tudnivaló az interneten keresztül hozzáférhető. Az iskola szemléletre tanít és az elméleti alapokat adja.

és akiknek hálával tartozunk ...

webdesign Tanáraink és példaképeink...

Már az általános iskolában: a csupaszív Viola néni (Kanizsay Ferencné) belénk verte a helyesírást, a szorzótáblát. Később a bájos Bozó Franciska tanárnő szerettette meg velünk a matematikát, középiskolában ezt folytatta Farkas István (Lupus) tanár úr. Aztán az egyetemen a korábban katonatiszt, de kiváló koponya Reimann József egyetemi professzor...

Nagy példaképünk a Microsystem Rt. egykori vezetője, Vadász Péter. A Microsystem a legelső cég volt Magyarországon, mely COCOM listás alkatrészekből épített kifogástalan PC-ket és legelőször magyarította a magyarul nem tudó Windows 3.1-et (floppy lemezen mellékelték a Mic-Key nevű magyarító drivert). Sokszor tanulunk kollégáktól is, vagy éppen mi segítünk nekik.

mit szeretünk?

webdesign Szeretjük a zenét, a művészeteket. Sok feledhetetlen koncertélményt begyűjtöttünk már. Szeretünk utazni, Egyiptom volt eddig a legemlékezetesebb úti cél, de bármikor átugrunk Pozsonyba egy kerti operaelőadást meghallgatni majd egy ebédre a vietnámi Bamboo étterem-be.
© Aladin Web 2006-2024 Minden jog fenntartva! - All rights reserved. THE SECRET GARDEN